НОРВЕЖКИЯТ ФИНАНСОВ МЕХАНИЗЪМ ПРЕДОСТАВЯ СРЕДСТВА ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕСА

НОРВЕЖКИЯТ ФИНАНСОВ МЕХАНИЗЪМ ПРЕДОСТАВЯ СРЕДСТВА ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕСА

Стартира втората покана за набиране на проектни предложения по компонент „Иновации за зелена индустрия“ на програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

 

Програмата ще финансира инициативи, предложени от български предприятия врамките на програмната област „Иновации за зелена индустрия”. Очаква се проектите да допринесат за развитиетои прилагането на иновативни технологии, процеси и решения, както и занамаляване на емисиите на CO2 и по-енергийно ефективни производственипроцеси.

 

Общият бюджет на поканата е 10 061 000 евро и тя е насочена както към малки и средни предприятия, така и към големи предприятия с не повече от 25% държавно участие. Кандидатитетрябва да иматнай-малко 3 години дейност към датата на крайния срокза подаване на проектни предложения. Няма ограничение по отношение на сектора, в който работят предприятията-кандидати, а в рамките на един проект могат да бъдат  ползвани различни категории държавна помощ.

 

Партньорството по проектите не е задължително, но партньорскитепроекти се насърчават и ще получат допълнителни точки по време на оценката.Допълнителни точки ще бъдат присъдени за сътрудничество с организации отНорвегия.Допустим партньоре всяко частно или публично юридическо лице–кактотърговско, така и нетърговско, регистрирано като юридическо лице в Норвегия илив България.

 

Минималнатаи максималнатасума на безвъзмезднотофинансиране за всеки отделен проект е от 200 000 до 1 000 000 млн. евро. Размерът на гранта може да варира между 10% и 70%, в зависимост от вида напредоставената държавна помощ, размера на предприятието на кандидата и отдруги елементи, които са включени в разпоредбите на Регламента, които сеотнасят за съответния проект.

 

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 13.00 часа на 4 юни 2020 г.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG