СИЛИСТРА ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО

СИЛИСТРА ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО

По повод Световния ден на рециклирането - 18 март, в Силистра, Пловдив, Варна, Шумен, Добрич и Русе ще бъдат организирани различни събития, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците и тяхното рециклиране. Дейностите са част от инициативата "Партньорство за красива и чиста среда", която стартира през м. март и продължава до м. декември 2020 г. във всеки от шестте града.

В Силистра кампанията се реализира от СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" в партньорство с Община Силистра и други организации.

Световният ден на рециклирането ще бъде отразен чрез няколко съпътстващи онлайн събития в града ни, които ще бъдат публикувани на страницата на Сдружението, секция събития: https://web.facebook.com/events/1645134785652046/. Екипът на Сдружението, в надпревара с последните новини и с повечко позитивен дух, подготвя отбелязването на деня чрез:

• Изложба-пътеводител "В необикновения свят на Арт рециклирането"

Чрез онлайн публикации организаторите ще ни съпроводят през многообразието на произведения на изкуството, изработени от ученици и техния ръководител от ОДК - Силистра г-жа Живка Ковачева през последните години.

• Модно онлайн ревю

Нашият нов "приятел" Пластико /мъжки пластмасов манекен/ ще бъде преобразен в средновековен рицар (в унисон с името и локализацията на Сдружението - организатор) чрез одежда и доспехи от рециклируеми материали. А неговата "приятелка" Стъклина /дамски пластмасов манекен/ ще се превърне в балерина (символ на изкуство и култура) и ще заблести в своя костюм от шарени найлонови торбички.

• Герой на Рециклирането

От Сдружението ще търсят в Силистра герои, които да дадат добър пример за разделно събиране, рециклиране и опазване на околната среда и такива, които са отговорни по темата. Това може да е дете, местен бизнес, учител/училище, професионалист, работещ в област, свързана с рециклиране и устойчивост, а дори и цяла общност с подобни интереси.

Всеки гражданин, който счита себе си за ангажиран по темата, би дал чудесен личен пример, поставяйки рамка "Герой на рециклирането" на профилната си снимка, като последва линка https://bit.ly/38Jhp7r.

За да съберат повече добри примери и герои, организаторите приканват и за добавянето на хаштаговете: #RecyclingHeroes и #БезОтпадъци .

Световният ден на рециклирането Global Recycling Day е инициатива на Global Recycling Foundation и се провежда ежегодно на 18 март, като началото е поставено през 2018 г. Насочена е към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци.

"_МЯСТО България" е дългосрочна програма на сдружение "БГ Бъди активен" и се осъществява с подкрепата на Фондация "Кока-Кола" под името "Партньорство за красива и чиста среда".

#RecyclingHeroes #БезОтпадъци #ДуросторумДръстърСилистра

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG