Amazon наема 100 000 служители заради бум на онлайн поръчки

Amazon наема 100 000 служители заради бум на онлайн поръчки

Най-големият търговец на дребно в света Amazon.com Inc обяви, че ще наеме 100 000 работници за складовете и доставките в Съединените щати, за да се справи с нарастването от онлайн поръчките, пише Ройтерс.

Много потребители използват мрежата, за да пазаруват по време на епидемията от коронавирус.

Подобно на Amazon, някои американски вериги супермаркети потърсиха да наемат нови служители, за да изпълняват онлайн поръчките. Те се обръщат към хората, които досега са работили в ресторантите, туристическите и развлекателните фирми.

„Искаме тези хора да знаят, че ги приветстваме в нашите екипи, докато нещата се върнат към нормалното си състояние и техният предишен работодател не успее да ги върне“, пишат от Amazon в публикация.

Коронавирусът, довел до повече от 7100 смъртни случаи в световен мащаб и предизвикал масови блокировки на хора, доведе до изчерпване на артикули в Amazon и някои доставки започнаха да отнемат повече време от обикновено.

По време на празниците броят на служители в компанията достига рекордните 798 000 души на пълно и непълно работно време.

За да привлече нови служители, Amazon заяви, че ще добави 2 долара към минималната си почасова ставка, която сега е 15 долара за работниците в САЩ. Очаква се допълнителното заплащане за почасовите служители в Северна Америка и Европа да струва повече от 350 млн. долара, добавят от компанията./offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG