ТЪРСИ

Колцентърът на МТСП ще предоставя психологически подкрепа на възрастни хора

Колцентърът на МТСП ще предоставя психологически подкрепа на възрастни хора
До края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) – тел. 080088001, ще предоставя безплатна психологическа подкрепа на възрастни хора и хора с увреждания. За целта бяха подбрани доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охрдиски“, които всеки ден от 9 ч. до 17 ч. ще консултират нуждаещите се.

 

Колцентърът на МТСП ще продължи да дава и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.
 

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде и националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – тел. 116 111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог. От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, скайп или вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда./ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG