Ивет Лалова се готвеше за своята пета Олимпиада, но за съжаление ще трябва да почака още една година.

Игрите в Токио, които по план трябваше да започнат на 24 юли, бяха преместени за следващото лято.

Няколко часа след решението на МОК и японското правителство, Лалова публикува в социалните мрежи.

"Нищо не може да промени целите ни. Ако останем заедно, грижим се един за друг и си помагаме взаимно. Токио 2021", написа тя.

Позицията си относно отлагането изрази и Българският олимпийски комитет.

На официалния си сайт, БОК обяви, че приветства решението на МОК за отлагането на игрите.

"Българският олимпийски комитет приветства днешното решение на Изпълкома на МОК Игрите на XXXII Олимпиада в Токио да се отложат до дата след 2020 г., но не по-късно от лятото на 2021 г.

 

При настоящите обстоятелства, въз основа на информацията от Световната здравна организация и с оглед на най-важното - запазване здравето на всички участници, това е единственият правилен ход в условията на разразилата се пандемия.

БОК е убеден, че по този начин ще се гарантират принципите на равен старт и равнопоставеност в квалификациите и в състезателната подготовка, които бяха сериозно застрашени поради бързото разпространение на вируса и мерките в борбата с него. Вярваме, че решението ще даде възможност на българските спортисти да се подготвят спокойно и максимално добре за най-важния световен спортен форум.

Заставаме зад посланието, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на надежда за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се превърне в светлината в края на тунела, в който светът се намира в момента"./dir.bg