Финансират проекти за риболовен туризъм и създаване на работни места по Северното Черноморие

Финансират проекти за риболовен туризъм и създаване на работни места по Северното Черноморие

До 19 юни рибари ще могат да подават проектните си предложения, за да получат възможност за финансиране  чрез МИРГ „Шабла- Каварна-Балчик“. По процедурата „Диверсификация и нови форми на доход, и създаване на работни места” ще се подкрепят инвестиции, допринасящи за разнообразяване на доходите на рибарите чрез развиване на допълващи дейности, вкл. инвестиции на борда на корабите, риболовен туризъм, ресторанти, свързани с риболова, екологични услуги и образователни дейности в областта на риболова. Бюджета по мярката е 800 000 лв., а безвъзмездната финансова помощ е от 10 хил. лв. и може да достигне до 100 хил. лв. Съфинансирането е до 50% от общите допустими разходи по проекта, съобщават от МИРГ.

Финансова подкрепа ще могат да получат еднолични търговци или юридически лица със седалище на територията на общините Шабла, Каварна и Балчик, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите. Подаващите документи трябва да бъдат регистрация съгласно Закона за рибарство и аквакултури и да осъществяват основна стопанска дейност в секторите рибарство и/или аквакултури.

По мярката ще се финансират разходи за изграждане или подобрения на недвижимо имущество, закупуване, включително чрез лизинг на нови машини, оборудване и съоръжения, плавателни съдове за туристически услуги, придобиване и създаване на компютърен софтуер, придобиване на патенти, лицензи, авторски права и марки, модернизиране на местата за настаняване и разходи за професионално обучение.

Подаването на проектни предложения се извършва по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване, с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ в ИСУН на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg. Проектни предложения ще се приемат до 17 часа на 19 юни 2020 г./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG