Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Тити Папазов се захваща и с футболния отбор на "сините". Именно Папазов ще вземе акциите на 26-кратните шампиони на страната, съобщават от "Труд".

Очаква се повече яснота да има до края на днешния ден.

Новината идва на голяма за всички левскари дата - 4 май. Днес е роден Георги Аспарухов - Гунди, който е идол на поколения фенове на "сините", а през 1971 година загива в автомобилна катастрофа.

Ситуацията във футболния клуб не е цветуща, след като прокуратурата повдигна 11 обвинения на Васил Божков, който е мажоритарен собственик на Левски. В момента той се намира в Дубай, а информацията гласи, че Папазов е постигнал разбирателство по телефона с Божков за това да вземе акциите. До последно се смяташе, че бизнесменът няма да продаде или да преотстъпи собствеността, с което щеше да обрече клуба на фалит.

Освен това баскетболният треньор се е срещнал и с доста важни фигури в държавата, за да може да получи така желаната зелена светлина за действие 

Тити е подкрепен от доста лица, включително Спас Русев, който е бивш собственик на "сините", както и от представители на компании, които подкрепят Левски чрез реклама. 

Папазов има опит в подобни "спасителни" операции, след като през годините на няколко пъти оставяше на картата баскетболния отбор на Левски, включително чрез шоу в "Арена Армеец", на което присъстваха над 10 000 фенове./dir.bg