"В кръг" на Стефан Командарев - със "Златна лилия" на международния кинофестивал GoEast в Германия

В кръг" на Стефан Командарев спечели двете основни награди на международния кинофестивал GoEast в Германия.

Това са "Златна лилия" и Награда на критиката, съобщиха от екипа на продукцията пред БТА.

 

На закрито и за първи път изцяло онлайн е преминало 20-ото издание на фестивала във Висбаден. Участвали са 107 ленти от 40 държави.

"Фестивалът не се преклони пред коронавируса и екипът, и журитата работиха онлайн, разказва Командарев. Зрителите гледаха филмите онлайн. Това е достоен пример как се цени и пази културата и в частност киното в трудна ситуация. Това са поредни награди на филма, но първи две на онлайн фестивал по време на пандемия. Това ги прави много специални за нас".

В мотивите си за наградата основното жури посочва:

"Блестящо изграденият, многопластов филм ни потапя в една интимна и в същото време експанзивна нощ в София, когато патрулират нощните смени на полицейските коли. Всеки следващ епизод, всяка следваща обиколка ни потапя все по-дълбоко в мрачната и несигурна страна на обществото, вплетена в метафората на нощта.

В същото време, историята изследва вътрешния свят и личната уязвимост на героите, поставяйки под съмнение техните морални избори, убеждения, сила и способност да правят трудни избори. Автентичните диалози, отличната игра и забележителната кинематография смесват личното и универсалното и превръщат филма в отражение на тъмната и светлата страна на човека и неговата връзка с големия свят".

Досега "В кръг" има над 10 награди от различни фестивали в Европа и вече беше успешно представен в над десет държави. Това е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на "Посоки".

Разказват се историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. Участват Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG