300 000 лева дарение от VIVACOM на болници за борба срещу COVID-19

 300 000 лева дарение от VIVACOM на болници за борба срещу COVID-19

VIVACOM ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на три болници в България, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към стандартния начин на работа и живот, съобщават от телекомуникационната компания.

Средствата ще бъдат разпределени между УМБАЛ "Света Анна" в София, УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен и МБАЛ - Благоевград.

Средствата са събрани в инициативата, с която компанията обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса.

Дарение на стойност 100 000 лв. ще получи УМБАЛ "Света Анна" в столицата. На здравното заведение ще бъде предоставен модерен дезинфекциращ робот, който се движи автономно и използва иновативна система за почистване "dry fog". Тя има капацитет за стерилизиране на големи помещения и може да замести стандартното дезинфекциране с формалдехидни продукти, като осигурява защита срещу различни видове вируси.

Смарт роботът използва и по-природосъобразна технология в сравнение с обикновените препарати, тъй като изходните вещества от работата му са основно водна пара и кислород, без токсични продукти.

"Надеждната дезинфекция е едно от абсолютно задължителните условия за борба с вируса COVID-19, а в болниците е от първостепенна важност, за да предпазим медицинския персонал и да осигурим по-ефективно лечение на пациентите. Роботът ще ни е от голяма полза, защото ще спести човешки труд, който може да бъде използван за по-належащи дейности. Освен това технологията е по-ефективна от използваните в момента средства за стерилизация и ще облекчи значително работата ни", коментира Д-р Славчо Близнаков - директор на университетската болница.

Плевен беше първият град у нас, който се изправи срещу тежката битка с новия вирус. Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски" в града ще получи дарение в размер на 100 000 лв. които да послужат за закупуване на медицински материали и апаратура, необходими за справяне с епидемията. "Болницата ни е на първа линия в борбата с COVID-19 от самото начало. Това е дълга и изтощителна работа, която медиците ни понасят с много професионализъм и самоотверженост. Но материалните ни ресурси са на изчерпване и тези средства ще са от изключителна ползва в настоящия момент", заяви директорът на здравното заведение доц. д-р Цветан Луканов.

Дарение от 100 000 лв. ще получи и "МБАЛ - Благоевград" АД. Средствата ще бъдат използвани за снабдяване с медицински материали, апаратура и консумативи на здравните служители, които се борят на първа линия с епидемията.

"Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред неочаквана ситуация и колкото и да сме подготвени, с каквито и експерти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни. С дарението ще осигурим необходимите медицински материали на здравните работници, които са в пряка битка с COVID-19 и се борят за живота на пациентите, които лекуваме тук", каза изпълнителният директор д-р Огнян Стефанов Митев.

 

Инициативата за даряване на първите месечни такси за всички нови услуги, активирани през април, е само една от стъпките, които VIVACOM предприе като част от своя ангажимент за подкрепа на обществото и по-бързо справяне с епидемията.

Всички активности на телекома, обединени под мотото #Остaвамвкъщи, може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/home

dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG