Българин влиза в глобална класация на бизнес славата

Българин влиза в глобална класация на бизнес славата

Българин може да е отличеният лауреат, който ще влезе в Глобалната зала на бизнес славата за 2020 г. Единственият европеец сред осемте финалисти в престижния конкурс на международната организация Junior Achievement за тази година е сънародникът ни Борис Колев. Жури от над 230 експерти в различни сфери на бизнеса ще гласува до 5 юни, съобщават от организацията.

Инициативата е на най-голямата глобална организация за предприемаческо и финансово образование в света с над 100 годишна история - Junior Achievement Worldwide. От старта си през 1975 г. до 2009 г. Бизнес залата на славата включва 247 лауреати – създатели на успешни компании, пионери в индустрията, както и лидери, променили света. В класацията през годините са били отличени хора като политиците Джордж Вашингтон и Бенджамин Франклин, създателя на едноименните самолети Уилям Боинг, козметичния бос Есте Лаудер, рекламния гуру Дейвид Огилви, инвеститора Уорън Бъфет, автомобилни и технологични пионери като Хенри Форд, Уилям Хюлет и Дейвид Пакард, Стив Джобс, легендата в анимацията Уолт Дисни.

След пауза от 10 години конкурсът е възобновен и доразвит и отворен за нови номинации през 2020 година.

Оценяващите са над 230 души, членове на Световния управляващ борд на JA, Глобалния съвет на JA, Университетските съветници на JA и председатели на управителните съвети на JA в много държави, включително България (Бони Бонев).

Борис Колев е оценен високо от журито заради успешните си предприемачески и социални проекти от най-ранна възраст, за социалното въздействие на своята дейност и за приноса към следните Глобални цели за устойчиво развитие на ООН. Колев е изпълнителен директор на CSR Bulgaria - Българската мрежа за корпоративна социална отговорност и вицепрезидент „Бизнес развитие“ във финтех концерна Devexperts. Той е възпитаник на Junior Achievement у нас, сериен и социален предприемач с дългогодишен опит в проекти за устойчиво развитие и социална отговорност, на технологични компании и проекти в сферата на иновациите./offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG