Tютюнопроизводителите ще могат да наемат работници за един ден

 Tютюнопроизводителите ще могат да наемат работници за един ден

Тютюнопроизводителите да могат да наемат работници с еднодневни договори за краткотрайна селскостопанска работа по време на прибирането и обработката на реколтата, се предвижда в промени в Кодекса на труда, които Министерството на труда и социалната политика публикува за обществено обсъждане. „Включването на тютюнопроизводителите в обхвата на работодателите, които могат да сключват такива договори, ще допринесе за по-доброто функциониране на пазара на труда в определени региони на страната, където това производство е традиционен сектор”, коментира министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Своевременно от Национална Асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 съобщават, че е започнало прибирането първата ръка от тютюневата реколта в Североизточна България. Очакванията на производителите през тази година са свързани с повече продукция, която да е с по-високо качество.

Он НАТ-2010 отбелязват, че заради прибирането на голяма част от работещите извън граница хора има леко увеличение на засадените с тютюн площи./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG