До 23 септември ще се приемат проекти за възстановяване на църкви

До 23 септември ще се приемат проекти за възстановяване на църкви

От понеделник стартира приемът по подмярка 7.6. „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Целта на процедурата е да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони. Общият бюджет по подмярката е в размер на близо 28.5 млн. лв. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 23 септември 2020 г., съобщават от аграрното министерство.  Допустимите за подпомагане разходи са за възстановяване и реконструкция на сгради с религиозно значение.

По подмярката ще бъдат финансирани и дейности за оборудване и обзавеждане на местни поделения по вероизповеданията. Кандидатите трябва да са признати или регистрирани като юридически лица по Закона за вероизповеданията. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е в размер до 100% от общия размер на допустимите разходи и не могат да надвишават левовата равностойност на 300 000 евро за проект.

За подаване на проектните предложения по подмярка 7.6 бенефициентите  попълват уеб базиран формуляр за кандидатстване, който заедно с придружителните документи се подава чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г. (ИСУН 2020).

Условията за кандидатстване, изпълнение и приложенията към тях са публикувани на интернет страницата на Министерство на земеделието, храните и горите: www.mzh.government.bg   и на  Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН) на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG