Филм на Ники Илиев се бори за номинация на наградите "Еми"

 Филм на Ники Илиев се бори за номинация на наградите

Две години и половина, след като се завъртя за първи път у нас на голям екран, филмът на Ники Илиев "Нокаут или всичко, което тя написа" е на път да отбележи още един голям успех, при това световен.

Наскоро режисьорът се похвали в социалната мрежа, че лентата е одобрена от американската телевизионна академия за разглеждане при предстоящата церемония по връчване на отличията "Еми".

По този начин продукцията му има възможността да се озове в три различни битки за престижната награда, а именно: "Най-добър телевизионен филм", "Най-добър актьор в главна роля" за изпълнението на Гари Дърден, както и "Най-добър актьор в поддържаща роля" в лицето на Джеймс Туминия.

 

Очертава се обаче надпреварата за номинациите да бъде наистина ожесточена, тъй като за тях сили ще премерят още и заглавия на гигантите HBO и Netflix. Поради тази причина родният кинодеец сподели пред в. "Монитор", че не таи големи надежди, че визуалната му творба ще се нареди в списъка с претендентите за статуетката, но се радва за това, че членовете на Академията ще имат възможността да видят труда му.

 

Пред медията той обясни, че до кандидатстването на филма за "Еми" се е стигнало след постиженията му извън границите на България, тъй като след наградите, с които бе отличен, днес "Нокаут" се разпространява в Китай, а отскоро и в Съединените американски щати, където върви по тв платформата UrbanflixTV.

Интересно е, че самият Ники описва филма си като отклонение от познатия път, който са следвали предишните му творби.

"Като цяло разбирам от няколко неща - правене на филми, бойни изкуства и музика. Така че реших да ги комбинирам в една симбиоза и се получи филм, който най-добре ме изразява. С "Чужденецът" и "Живи легенди" имахме добър комерсиален успех и награди, затова, за да не повтарям една и съща формула, реших да опитам нещо различно. А и исках да бъде филм, с който да успеем да излезем от границите на България, като дистрибуция. За да постигна това, продукцията трябваше да е на английски и да има разпознаваем актьор в главната роля. Отделно, винаги съм искал да снимам в Ню Йорк.
По този начин разказах доста лична история с по-особени похвати. Идеята ми показва махането на етикетите и разделянето между хората. В центъра имаме двама различни души, които в същността си са чисти и не по-различни от останалите, но са отхвърлени от обществото. Тези фактори правят историята по-малко комерсиална, но според мен, много по-сериозна и близка до мен самия", сподели преди време Илиев.

Така на бял свят се появява "Нокаут", който се превърна в най-гледаното родно заглавие за 2018 г., събрало 91 018 зрители в киносалоните из цялата ни страна. Същата съдба имаше и следващите му продукция "Завръщане".

 

Във видео, заснето специално за Dir.bg в средата на месец април т.г., Илиев без да иска издаде, че се труди върху сценария на втората част на последната му лента, в която участват Диляна Попова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Александър Кадиев и др. В кадрите, показвайки как работи по време на извънредното положение в България, той несъзнателно отвори файл на екрана на лаптопа си, разкриващ заглавието "Завръщане 2"./dir,bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG