Отворен за коментари е проектът на наредбата за прилагане на мярка 13

Отворен за коментари е проектът на наредбата за прилагане на мярка 13

Отворен за обществено обсъждане е проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 6 от 2015 г. за прилагане на мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Промените се правят, за да се осигури съответствие на текстове, включени в одобреното от Европейската комисия седмо изменение на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. и приложимото национално законодателство.

С проекта на наредба се цели да се осигури съответствие на текстове, включени в одобреното седмо изменение на ПРСР 2014 – 2020 г. и приложимото национално законодателство, се казва в доклада на заместник-министъра на земеделието и храните д–р  Лозана Василева.

В проекта на наредба се създава Приложение № 1, в което са изброени землищата, попадащи в обхвата на другите райони, засегнати от специфични ограничения, допустими за подпомагане по подмярка 13.3 „Компенсационни плащания за други райони, засегнати от специфични ограничения“, и се прецизира текста в чл. 3, ал. 1 от наредбата

Измененията в наредбата се предлагат и поради одобрените от ЕК нива на подпомагане по подмярка 13.3 „Компенсационни плащания за други райони, засегнати от специфични ограничения“.

С приложение към наредбата се изменя списъкът на землищата, които след одобрения от ЕК обхват на районите с природни ограничения, различни от планинските, определени съгласно Регламент (ЕС) № 1305/2013, не отговарят на условията за подпомагане, но имат право на преходно компенсационно плащане. Окончателното одобрение на обхвата на районите с други специфични ограничения налага ревизиране на отпадащите землища, тъй като част от тях попадат в одобрения от ЕК обхват на райони с други специфични ограничения. В Приложение № 2 към проекта на наредбата се съдържа актуализираният списък с отпадналите землища./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG