Пиронкова: Сервисът на Уилямс бе като бомба, продължавам без очаквания

 Пиронкова: Сервисът на Уилямс бе като бомба, продължавам без очаквания

Цветана Пиронкова даде интересна пресконференция след края на участието си на US Open, в която беше питана разнообразни въпроси.

Тя заяви, че не съжалява за отпадането, защото е опитала всичко срещу Серина Уилямс и сервисът на американката просто е бил твърде силен.

Освен това българката каза, че е наясно, че очакванията към нея ще се вдигнат, но ще се опита да се настройва за мачове по абсолютно същия начин - просто ще им се наслаждава.

Какво не й достигна за победа: "Опитвах различни неща през цялото време, но е много трудно да издържиш срещу такава сила. Не съм сигурна колко мили в час бе сервисът й, но го чувствах като бомба. Не знам колко аса е направила, но бяха много. Мисля, че опитах всичко. Имах своите шансове във втория сет, когато водих с пробив. Тогава сервисът ми не работеше добре, но в същото време започнах да се изморявам. Борих се до края на мача, но нещо не ми достигна.

 

Как оценява представянето си й станала ли е по-известна от Григор в България: Идвайки тук нямах никакви очаквания. Просто бях щастлива, че получавам тази възможност. Имах своите колебания започвайки първия мач, но нещата започнаха да сработват. Играех добре, чувствах се добре и уверена, и използвах тази възможност на максимум, за да стигна възможно най-далеч. Мисля, че свърших добра работа. Дали съм станала по-известна от Григор в България? Мисля, че и двамата сме достатъчно разпознаваеми в момента. Хората ни знаят от преди това и не искам да се сравнявам с него.

Призив към българите и тенис феновете: Призивът ми към хората е винаги да вярват в себе си, защото това е най-важното. Когато излезеш за мач, всеки е подготвен физически, но мачът се решава от психологическа гледна точка. Там трябва да си подготвен. Добрата комбинация е от много работа и отдаденост.

Това ли бе най-специалният момент в кариерата й: Определено един от най-специалните. Не се опитвам да ги сравнявам, защото преди това имах полуфинал в Уимбълдън, титла в Сидни, четвъртфинали на Уимбълдън и Ролан Гарос. Това е дълго пътешествие, което още е страхотно. Чувствам се привилегирована да бъда тук и да играя моя любим спорт на тази голяма арена. Невероятно е.

 

Променя ли очакванията си за бъдещето след успеха в Ню Йорк: Да, очаквания, това е специална дума, която не харесвам. Предполагам, че очакванията ще се качат след този турнир, но ще се опитам да не се нагърбвам с тях, защото това, което ми помогна тук, беше опитът да се наслаждавам да мачовете. Ще опитам да продължа по същия начин.

По-агресивен тенис ли опита да играе срещу Серина: Нямах конкретен план. Обикновено решавам как ще играя, когато изляза на корта. Естествено, ако не си достатъчно агресивна, няма да имаш шанс срещу играч с толкова много сила като Серина. Да, опитах да съм по-агресивна, но в същото време исках разнообразие в играта си. Опитах къси топки, слайсове, за да наруша ритъма. Това помогна до определен момент в мача, но в последствие тя подсигури играта си и сервисът й работеше. Определено заигра като шампионка, каквато е.

Какво е различното, когато си майка на корта: Различно е. Бих искала детето ми да е тук, но заради обстоятелствата решихме, че е по-добре да остане в България за тези две седмици. Трудно беше, но животът в балон е окей. Очаквах да е по-тежко, но ние имахме всичко. Тестваха ни постоянно. Не мисля, че е много по-различно от турнирите в миналото, защото когато си на турнир, си в собствения си балон. Можеш да си разнообразяваш повече, но не е нещо, заради което ще ти е тежко.

Как й се отрази липсата на фенове: Различно е. Определено бихме искали те да са тук, защото атмосферата е друга. Опитах се да се концентрирам върху ситуацията такава каквато е. Не исках да се оплаквам от нещата, които липсват. Мисля, че свърших добра работа в приспособяването./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG