България може да е големият победител в европейската награда Натура 2000

 България може да е големият победител в европейската награда Натура 2000

Тази година България може да е големият победител в европейската награда Натура 2000. Този процес за опазване на вековните гори почна много отдавна и доведе до забрана за сечи в над 1 000 000 декара стари гори собственост на държавата. Това пише като призив екоактивистът Тома Белев.

"С Агенцията по горите се карахме, съдихме, даже протестирахме срещу тях, но всички работихме, за да се опазят завинаги тези стари гори. Идеята, с която започнахме доброволно преди 10 години, днес е обявена като част от Зелената сделка на съюза. Поне в опазването на вековните гори сме първопроходци. Наградата на гражданите на ЕС се връчва на дейността събрала най-много гласове. За сега сме сред първите три, но не сме първи, за това моля отделете 2 минути за да подкрепите българският проект на следния линк.
Гласът ви се отчита, след като потвърдите съобщението в електронната си поща", споделя още Белев.

От Брикел вече официално подкрепиха инициативата и призоваха и хората да се включат с аргументите, че когато каузата е българска, аргументирана и разумна, бизнесът може да работи с всички зелени организации. /dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG