Ден на корейската култура “Корея на живо” се проведе в Тракийски университет – Стара Загора

Ден на корейската култура “Корея на живо” се проведе в Тракийски университет – Стара Загора

Корейски музикални инструменти, автентични песни и танци представиха за поредна година  преподаватели и студенти от Институт Седжонг, СУ "Св. Климент Охридски".

        Събитието се състоя на форума пред Тракийски университет и е посветено на 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република Корея и Република България.

        На сцената първо беше представено изпълнение с хегъм – двустранен музикален инструмент, който се използва в много традиционни жанрове.

        Публиката имаше възможност да чуе ансамбъла по самулнори "Со Йънг", които изпълниха традиционни корейски мелодии. Самулнори е жанр във фолклорната музика, акробатика, танци и обреди, традиционно изпълняван по селата като аграрен ритуал за богата реколта.

        Корейските приятели на Тракийския университет пък бяха поздравени от студентския фолклорен ансамбъл „Траки“ с български народни танци.

        Публиката имаше възможност да се докосне до инструментите и да получи първи уроци по корейски барабани и да се запознае отблизо с корейските изпълнители.

        Програмата приключи с викторина с награди и изложба на корейски книги и DVD от Централна университетска библиотека.

        Главният секретар на ТрУ доц. Ани Златева приветства с радост корейските приятели на университета и припомни, че винаги народите мога да бъдат единни в различията си.

        Организатор на ежегодното събитие е преподавателят по английски и корейски език от Стопански факултет на ТрУ Женя Гундашева.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG