Около седмица остава за кандидатстване в обучителната програмата на ЕХБ - EXPO 1

Около седмица остава за кандидатстване в обучителната програмата на ЕХБ - EXPO 1

От 1 октомври 2020 г., български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма "EXPO 1", чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари. Тя е част от инициативата Експортен хъб България, зад която застават 16 публични и частни организации.

Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да развие знанията и уменията им за преговори и комуникация с потенциални чуждестранни партньори при навлизането им на даден пазар. Лектори ще бъдат представители на организациите – учредители на Експортен хъб България (ЕХБ) с дългогодишен опит в областта на интернационализацията и развитието на бизнеса.

В рамките на програмата ще се провеждат присъствени срещи с времетраене 3 часа. Срещите ще бъдат веднъж седмично в продължение на 4 месеца в периода ноември 2020 – февруари 2021 г., а домакин на събитията ще е София Тех Парк.

Лекциите ще се бъдат в сферата на финансите, маркетинга, транспорта, международното право и др. и ще бъдат съобразени със съответния сектор.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес.

 

Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка по време на програмата. Той ще оказва съдействие в процеса на обучение. Освен обучителни сесии, представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер, с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

Процедурата по кандидатстване е отворена за всички сектори, като задължително условие е участниците да са собственици; управители; търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения.

 

При кандидатстването фирмите трябва да предоставят следната информация:

- Кратка биография на фирмата;

- Сектор;

- Годишен оборот – 2017,2018,2019;

- Седалище;

- Брой служители;

- Потенциален продукт за износ;

- Целеви пазар;

- Социални мрежи;

- Има ли фирмата чуждестранни инвеститори;

- Има ли стратегия за развитие за следващите 2 години;

- Информация за регистриращия се участник;

- Кратко мотивационно писмо за участие в програмата.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю, което ще се проведе в гр. София, в което ще събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.

Формуляр за кандидатстване може да откриете ТУК

Краен срок за кандидатстване – 20 октомври 2020 г.

Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес. Под егидата на Експортен хъб България се организират събития в страната с международен характер, като пълна информация може да откриете на официалния сайт.

offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG