МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ВЪВ ФИЛИАЛ СИЛИСТРА НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

 МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ВЪВ ФИЛИАЛ СИЛИСТРА НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

В залата на Общински съвет - Силистра беше открита Международната научна конференция на Филиал Силистра на Русенския университет, посветена на две годишнини - 75 години от създаването на Русенски университет „Ангел Кънчев" и 130 години педагогическо образование в Силистра.

Поздравления към участниците в конференцията отправиха г-жа Милена Дамянова - председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, областният управител на област Силистра – г-н Ивелин Иванов, председателят на Общински съвет – Силистра - г-жа Мария Димитрова, заместник-кметът по хуманитарни дейности – г-жа Мария Недялкова.

Ректорът чл.кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави участниците в конференцията и изнесе пленарен доклад на тема: „Влияние на Русенския университет в Дунавския регион".

След пленарната сесия бе представена втора част на филма, посветен на 130 г. педагогическо образование в Силистра, дело на преподаватели от Филиал Силистра, стожер на традициите на педагогическото образование до днес.

Заседанията на конференцията се провеждат в три секции: „Хуманитаристика", „Педагогика, психология и методика", „Инженерни науки". В конференцията, която ще се състои присъствено и онлайн, ще се включат участници от Румъния и Русия, както и от няколко български града - Велико Търново, Бургас, Русе и Стара Загора.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG