Цигуларката Зорница Иларионова с две награди от международен конкурс

Цигуларката Зорница Иларионова с две награди от международен конкурс

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург.

За отличията си двете надвиха конкуренция от над 400 музиканти. Предвид световната пандемия от коронавирус, форумът се проведе онлайн. За да впечатли журито, Иларионова се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др.

„Изключително благодарна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика.“, коментира цигуларката.

Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова спечелиха първа награда на престижният Международен конкурс "Леополд Белан" в Париж с безпрецедентно единодушие на журито и първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, както и Първа награда в категорията за Камерна музика.

Наскоро тя прие предизвикателството да участва в късометражен филм на актрисата Елена Петрова, което й донесе нови радостни емоции. В лентата Зорница Иларионава участва като цигуларка и си партнира с Елена Петрова и актьора Любомир Ковачев.

„Беше много приятна емоция. Актьорското майсторство е една голяма моя страст и се надявам да имам възможност да се развивам повече и в тази насока“, споделя тя. Очаква се съвсем скоро филмът да може да се види в интернет.

Наскоро Зорница Иларионова приключи и звукозаписната сесия за новия си албум, който предстои да излезе на пазара./politika.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG