Историята се случва сега: Мария Бакалова с номинация за "Оскар"

 Историята се случва сега: Мария Бакалова с номинация за

Мария Бакалова се превърна в първата българска актриса с номинация за "Оскар", след като стана ясно кои филми и актьори ще се борят за престижните награди тази година.

Българката ще се състезава в категорията "Най-добра поддържаща роля" за участието си в "Борат 2", като нейни конкуренти за наградата са Оливия Колман ("Бащата"), Аманда Сейфред ("Манк") и Юн Йо-Джон ("Минари").

След участието си в "Борат 2" Мария Бакалова се превърна в истинска сензация и звезда на Холивуд. Тя бе номинирана за "Златен глобус" и награда Бафта, получи и отличие "Изборът на критиците" в категорията за "Най-добра актриса в поддържаща роля". Малко преди да бъдат обявени номинациите за наградите "Оскар", Мария получи номинация и за наградите SAG (Награди на Гилфията на филмовите актьори).

В момента Мария работи по 3 проекта, като еди от тях е филм, в който снима с Дейвид Духовни.

Саша Барън Коен, който дава шанс на Мария Бакалова, като я кани за участие във филма "Борат 2", също е сред номинираните за "Оскар" актьори, но с друг филмов проект.

А именно за ролята му в "Процесът срещу Чикаго 7". Сред другите номинирани за най-добър актьор в поддържаща роля са Даниел Калуя - за "Юда и черният месия", Лесли Одъм младши - за "Една нощ в Маями", Пол Раджи - за "Без звуци в живота" и Лакийт Станфийлд - за "Юда и черният месия", предадоха Асошиейтед прес и Фрас прес, цитирани от БТА.

Вайола Дейвис, Андра Дей, Ванеса Кърби, Франсис Макдорманд и Кери Мълиган са номинирани за "Оскар" в категорията за най-добра актриса.

Вайола Дейвис е номинирана за ролята си в "Ма Рейни: Майката на блуса", Андра Дей - за "Съединени американски щати срещу Били Холидей", Ванеса Кърби - за "Да намериш отново себе си" и Кери Мълиган - за "Момиче с потенциал".

Риз Ахмед, Чадуик Боузман, Антъни Хопкинс, Гари Олдман и Стивън Юн са номинирани за "Оскар" в категорията за най-добър актьор.

Риз Ахмед е с номинация за ролята си в "Без звуци в живота", Чадуик Боузман - за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс - за "Бащата", Гари Олдман - за "Манк" и Стивън Юн - за "Минари".

Драмата за златните години на Холивуд "Манк" на Нетфликс води с 10 номинации за наградите "Оскар", включително и за най-добър филм.

За първи път две жени са номинирани в категорията най-добър режисьор - Клои Чжао и Емералд Фенъл. Досега в тази категория бяха номинирани само пет жени. Клои Чжао е първата режисьорка от азиатски произход, получила номинация за "Оскар".

Номинациите бяха оповестени от Приянка Чопра Джонас и Ник Джонас.

Наградите "Оскар" на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще бъдат раздадени за 93-ти път на 25 април, близо два месеца след обичайната дата - отсрочка, наложена заради коронавирусната пандемия./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG