Европейски дни на художествените занаяти 2021 в Тетевен

Европейски дни на художествените занаяти 2021 в Тетевен

„Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“. Под това мото на 5 април започват Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ), които ще продължат до 11 април 2021 г. Голяма част от събитията, посветени на инициативата, ще се проведат онлайн. Можете да ги проследите дистанционно, в безопасна среда и на екрана на Вашия компютър, лаптоп или мобилен телефон чрез фейсбук страниците на РСО „Централна Стара планина” и неговите партньори.

Община Тетевен всяка година участва в събитието, като през настоящата ще представи видеоклип с участието на: Моника Матева - художник, Райко Райков – резбар, Цветанка Милева – производител на изделия от 100% вълна.

Тази година насочваме вниманието си към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, за да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие. Майстори, в чиито ръце материалите оживяват и получават най-добрите си превъплъщения, застанаха пред нашите камери, отвориха сърцата си, допуснаха ни до своя талант и ни позволиха да го споделим с вас. Благодарим Ви, скъпи майстори!

Координатор на ЕДХЗ в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“.

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG