Община Асеновград: Участвайте в квартални инициативи по градинарство

Община Асеновград: Участвайте в квартални инициативи по градинарство

Книгите "52 стъпки за по-зелен град" и "Отпадъци в ресурси" ни съветват как се храним, за да опазваме природата. Община Асеновград разчита на съвместните усилия с граждани за постигане на добър резултат.

Производството на нашата храна струва скъпо на дивата природа. Почти половината от територията на Европа е заета от земеделски площи. Земеделието ползва повече от 1/3 от водата на стария континент, както и милиони тонове изкуствени торове и огромни количества енергия. Храната струва пари и не е редно да се изхвърля. Нека направим така, че да не купуваме повече, отколкото ни е нужно. Добре е да съхраняваме нетрайните храни в хладилника и да следим кога изтича срокът им на годност, за да сме сигурни, че няма да изхвърлим нищо.

Присъединете се към кварталните инициативи или Вие инициирайте реализирането на идеи за екологично градинарство. Биологичните градинки пред блока са места, в които можем да се събираме и общуваме със съседите си. Помагат на децата и възрастните да научат как се отглеждат растенията. Доближават ни до природата и насърчават уважение към биоразнообразието. Всеки от нас може да организира квартална еко градина и да се научим как да отглеждаме овощни дръвчета, билки или обикновени цветя с помощта на природни средства.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG