Второ място за България на балканиадата по математика

Второ място за България на балканиадата по математика

Официално приключи провелата се дистанционно от 07 до 10 септември, 38-ма Балканска олимпиада по математика. Виртуален домакин този път бе Кипър, а нашите олимпийци се състезаваха на място в  Националния център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти към МОН в гр. Банкя.

В Балканиадата участваха 11 държави от Полуострова, както и още 7 държави гости.

“Самият състезателен ден бе 08 септември, като се решаваха 4 задачи, оценени на по 10 точки в рамките на 4 часа и половина, а координациите по задачи се проведоха на 09 септември.”, споделя ръководителят доц. Харизанов.

България традиционно се представя страхотно, като тази година отново всеки участник си “тръгва” с медал!

За втора поредна година страната ни се нарежда на трето място в отборното класиране. Ето и състава на националния отбор и неговите отличия както следва:

  • Борислав Кирилов, 11 клас, ПЧМГ София - златен медал и абсолютно първо място
  • Илияс Башир Номан, 10 клас, СМГ - сребърен медал
  • Стефан Хаджистойков, 12 клас, СМГ - сребърен медал
  •  Ангел Райчев, 11 клас, 125 СУ София - бронзов медал
  • Любен Балтаджиев, 12 клас, ПМГ Хасково - бронзов медал
  • Къонг До, 12 клас, СМГ - бронзов медал

Ръководители на отбора бяха д-р Стефан Герджиков (ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“), зам.-ръководител - доц. Станислав Харизанов (ИИКТ и ИМИ – БАН).

Напомняме, че националите ни (с изключение на Ангел и Любен) участваха и на виртуалната Международна олимпиада по математика по-рано това лято. Тогава българските състезатели отново се представиха достойно и добавиха 6 медала (1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала, както и 2 почетни грамоти) към колекцията от отличия за България на най-старото и най-голямо природоматематическо състезание.

http://olympicbg.org/news/zlato-3-srebra-i-2-bronza-grabnaha-matematitsite-ni-na-62-ata-mezhdunarodna-olimpiada

През юли се проведе и онлайн Младежката балканиада по математика за ученици от по-долната възрастова група. Тогава националите ни спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови отличия, което изведе България на второ място в отборното класиране.

ngobg.info

 
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG