Показват последната тренировка на Боян Петров на Шиша Пангма

Показват последната тренировка на Боян Петров на Шиша Пангма

Филмът "Отново съм тук" (Here I am, Again) ще има двойна премиера на 29-и ноември от 18:00 и 20:30 часа в кино "Люмиер" в рамките на "Киномания", а от 3-и декември лентата тръгва по кината в цялата страна.

Филмът проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.

Като част от кампанията на филма, се организират и две фото изложби, подготвени от оператора на лентата Красимир Андонов и режисьора, сценарист и продуцент Поли Генчева.

Първата можеше да бъде видяна до 22-и ноември в пространството пред "Кино Кабана" до НДК. Тя акцентираше на част от героите и локациите в "Отново съм тук".

От 22-и ноември до 6-и декември в градината пред "Кристал" ще бъде представена и втората изложба, в която преобладава личния архив на Боян Петров, предоставен от сестра му Александра, допълнен от ексклузивни филмови кадри.

"Хората ще могат да надникнат във вселената, която беше Боян, както никога досега. За първи път ще бъдат видени негови кадри като дете, снимки от първите му експедиции, пътувания и срещи, но също и такива с най-близките му - като например дядо Боян, на когото е кръстен", разказват Краси Андонов и Поли Генчева.

"Малко хора знаят, че той обичаше да събира подробен архив от снимки, много го биваше в това. Сред кадрите има и последната му тренировка в базовия лагер, както и последния му обяд с останалите от експедицията преди да тръгне да покорява Шиша Пангма", споделя сестрата на Боян Петров, Александра.

"Отново съм тук" (Here I am, Again), от 3-ти декември в кината./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG