На 7-ми декември Euroactibe ще проведе конференция на тема „Как зелената сделка ще повлияе на храните и напитките от МСП?“.
В ЕС има приблизително 22 милиона малки и средни предприятие (МСП) и близо 290 000 от тях са производители на храни и напитки. Гарантирането, че МСП могат напълно да допринесат за европейския преход към по-устойчиви хранителни системи и да процъфтяват по своя път, ще бъде важен фактор за успешното постигане на европейското възстановяване и изграждането на устойчивост на Европа, предаде Euroactive.
Колко знаем за начина, по който МСП в храните и напитките се адаптират към законодателството, взето в Брюксел?
Как се справят с новите изисквания и преходните периоди?
Какви са основните им предизвикателства?
Някои МСП са по-напред, но усилията им понякога остават незабелязани.
По време на виртуалната конференция EURACTIV ще свика заинтересованите страни от ЕС в областта на храните и напитките, за да обсъдят условията за успешен преход към по-устойчиви хранителни системи.
Участниците в панела ще обсъдят прилагането на Зелената сделка и Стратегията от фермата до вилица и тяхното въздействие върху европейските МСП за храни и напитки. Опирайки се на реалния опит, дебатът ще разгледа как ЕС може да разработи рамка, която е приятелска настроена към МСП, опериращи в рамките на единния пазар, и също така подкрепя устойчиви бизнес практики.
За регистрация и участие в онлайн конференцията натиснете ТУК.
agrozona.bg