Държавният департамент на САЩ отличи Николай Стайков заради борбата му срещу корупциятa

Държавният департамент на САЩ отличи Николай Стайков заради борбата му срещу корупциятa
 
Съоснователят на фондация „Антикорупционен фонд“ Николай Стайков и още 11 души от целия свят бяха отличени за лидерство, кураж, разкриване, предотвратяване и борба срещу корупцията.
 
Съобщението за това беше разпространено от Държавния департамент на САЩ, ден преди Международния ден за борба срещу корупцията 9 декември.
 
“Често, когато говорим за големи, сложни предизвикателства като корупция, забравяме за факта, че имаме възможността да правим значим прогрес и да подобряваме живота на хората, благодарение на работата на личности – хора, които с чиста упоритост, креативност и смелост ни показват, че дори и най-тежките проблеми са преодолими“, казва в своето приветствие по случая държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.
 
Освен българския журналист са отличени още Дороти Брадли от Белиз, Александра Аталидес от Кипър, Карлос Джовани Руандо Пинеда от Гватемала, Габриела Алехандра Кастеланос от Хондурас, Емилия Маричева от Казахстан, Юриш Юрис от Литва, Раид Кобеиси от Ливан, Марта Чизума от Малави, Денис Намбурете от Мозамбик, д-р Торплус Йомнак от Тайланд и Карлос Папарони от Венецуела.
 

Николай Стайков е икономист по образование и дългогодишен икономически журналист и редактор по професия. От 1997 до 2007 г. е последователно репортер, редактор и заместник главен редактор на в. „Капитал“. Той е един от съоснователите на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ и автор и съавтор в редица разследвания, по-известните от които са за офшорните връзки на депутата Делян Пеевски (2013-2014), фалита на КТБ (2014-2019), Апартаментгейт (2019), “Осемте джуджета” (2020) и “Списък за бърз контрол” (2021)./ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG