Двойна българска радост на старта на Australian open

 Двойна българска радост на старта на Australian open

Най-после можем да си поговорим и за тенис, и за първия за годината турнир от Големия шлем.

Встрани от сериала с продължение и сладникав привкус около Новак Джокович, първият ден на квалификациите в състезанието ни донесе двойна българска радост.

Димитър Кузманов и Виктория Томова започнаха с победи, като за пловдивчанина това е първи успех в турнир от Големия шлем. Мико се наложи с 4:6, 6:3, 7:6 (5) над германеца Даниел Масур, който е №181 в световната ранглиста.

Обратът отне на българина 2 часа и 46 минути, след като в третия гейм на първия сет той допусна пробив и загуби тази част.

Във втория сет Кузманов проби само веднъж, но това стигна за изравняване на резултата. Третата, решаваща част, тръгна лошо - брейк за 0:2 в полза на германеца, но светкавичен отговор и рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който българинът поведе с 5-1, за да затвори мача.

Във втория кръг Кузманов ще играе срещу друг представител на Германия - Тобиас Камке (№254 в ранглистата), който победи с 6:3, 6:4 Федерико Гайо (Италия, №158).

По-рано Виктория Томова спечели с 6:2, 4:6, 6:1 срещу гъркинята Деспина Папамихаил, която е №182 в световната ранглиста.

 

Срещата продължи 2 часа и 6 минути, като българката поведе с 5:1 в първия сет след 5 поредни спечелени гейма, но във втория допусна изоставане до 0:4. Така при 1-1 се стигна до решаващ сет, в който при 0:1 Вики навъртя шест поредни победни гейма за успеха си.

Във втория кръг я чака Кейти Суон от Великобритания, която е №246 в световната ранглиста.

Двамата представители на България трябва да преодолеят по три кръга, за да намерят място в основната схема на Australian open. Мачовете в нея започват в понеделник, 17 януари./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG