Vivacom удължава срока за кандидатстване в седмото издание на Регионален грант

Vivacom удължава срока за кандидатстване в седмото издание на Регионален грант

Vivacom удължава срока за кандидатстване в седмото издание на програмата Регионален грант до 23:59 часа на 23 януари 2022 г. По този начин телекомът осигурява още възможности на гражданските организации с новаторски идеи, в сферата на образование и опазване на околната среда, да изпратят своите проекти, които ще провокират позитивна промяна в полза на местните общности. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право (БЦНП).

Трите основни критерия на програмата са проектите да бъдат с фoĸyc въpxy oбpaзoвaниe или oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa, да въвличат местната общност и да има полза от реализацията на инициативата, решавайки проблем за местната общност.
Допустими кандидати в конкурса за финансова подкрепа в програма Vivacom Регионален грант са:

  • Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза;
  • Народни читалища;  
  • Настоятелства към училища и детски градини, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, в партньорство с училища и детски градини.
Общият размер на фонда е 60 000 лв. Стойността на гранта, който може да получи всеки проект, е до 5 000 лева. Продължителността на проекта трябва да бъде до една година. Няма ограничение в броя проекти, които една организация може да подаде. В Регионалния грант могат да кандидатстват и организации, които вече са получили финансова подкрепа от програмата през предходни години.

Проектните предложения се изпращат само онлайн чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на:https://vivacomfund.bg/regionalgrant/apply/

Образец на формуляра за кандидатстване.
Запознайте се предварително с Общите условия на Програмата, където ще намерите подробности относно:
- процедурата за кандидатстване;
- критериите за оценка;
- критериите за допустимост;
- отчетност;
- публичност и др.
Журито, което ще оценява проектите тази година, е в състав:

  • Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom;
  • Ива Дойчинова, активист и журналист за граждански каузи;
  • Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на @zerowastesofia;
  • Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право;
  • Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“;
  • Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com.
Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант ще бъдат обявени през март 2022 г.
Идеите, одобрени за финансиране, ще бъдат представени на сайта на Vivacom Fund (www.vivacomfund.bg), на сайта на Български център за нестопанско право (www.bcnl.org) и на Информационния портал за неправителствените организации в България (https://ngobg.info) - медиен партньор на Регионалния грант от самото му начало.
За въпроси, свързани с кандидатстването в седмото издание на програма Vivacom Регионален грант (2021-2022), може да се свържете с екипа на Български център за нестопанско право по имейл на: regional.grant@vivacom.bg.
За изминалите шест години в рамките на Регионалния грант Vivacom е предоставила над 382 420 лв. за 82 проектни идеи на 77 граждански организации./ngobg.info
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG