Всичко за образованието и обучението в Европа на едно място

Всичко за образованието и обучението в Европа на едно място

Българският еврокомисар Мария Габриел обяви днес старта на новия онлайн портал посветен на Европейското пространство за образование. Той събира инициативите и дейностите в областта на образованието и обучението в Европейския съюз на едно място.

Създаваме нов портал на Европейското образователно пространство за всички - учащи, преподаватели, европейски организации в областта на образованието и обучението, граждани, таланти. Той ще предоставя по достъпен начин цялата информация за действията и инициативите ни, актуалните покани за финансиране, създаването на мрежи за сътрудничество, споделяне на добри практики“, заяви Мария Габриел.

 

Порталът включва 10 основни раздела с информация по теми и целеви групи. Темите се фокусират върху подобряването на качеството в образованието и обучението, учителите и преподавателите, цифровото образование, международното сътрудничество. Разделите по целеви групи включват образованието и грижите от най-ранна детска възраст през училищното образование, висшето образование до професионалното обучение и образованието за възрастни. Те предоставят възможности за лесен достъп до информация за инициативи, програми за финансиране и общности за сътрудничество.

 

Порталът обръща внимание и на новини, актуални документи в областта на образованието и обучението, възможности за финансиране, заетост и трудова мобилност. Целта е всеки да намери информация и материали въз основа на своите нужди.

 

Очаквам единния портал на Европейското образователно пространство да бъде регулярно актуализиран и допълван с информация. Затова ще разчитам и на активността на образователните общности. Заедно можем да го усъвършенстваме и направим полезен”,  коментира още българският еврокомисар.

Линк към интернет портала на Европейското образователно пространство: https://education.ec.europa.eu

 

Източник: Европейската комисия


 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG