Мария Габриел стартира в България първия по рода си „Европейски форум за жени новатори“

Мария Габриел стартира в България първия по рода си „Европейски форум за жени новатори“

На 13 май (петък) българският еврокомисар Мария Габриел ще обяви създаването на първия по рода си „Европейски форум за жени новатори“. Инициативата се реализира с подкрепата на кмета на София Йорданка Фандъкова. Ще се включат жени предприемачи и новатори от цяла Европа и кметовете на градовете Болоня, Варшава, Венеция, Дортмунд, Клуж Напока, Лисабон, Вантаа, Понтуаз, Солун.

 

В Европа по-малко от 30% от учените и по-малко от 16% от основателите на стартъпи са жени. Целта на форума е да се обсъдят предизвикателствата и възможностите пред жените в областта на иновациите и предприемачеството.

 

Комисар Габриел ще представи инициативите на европейско равнище за създаване на иновационна екосистема, подкрепяща креативността, новаторството и предприемачеството сред жените.

 

Новост в инициативата е силният фокус върху ролята на местното управление. Кметовете ще представят добри практики на местно и регионално ниво за създаване на подходящи условия, при които жените новатори и предприемачи да разгърнат потенциала си.

 

Форумът ще положи основи на създаването на мрежа за сътрудничество и обмен на добри практики за жените предприемачи./https://eudirect-bl.org/

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG