Първи спортен празник за тийнейджъри „SporTeen Day” организира Община Стара Загора

 Първи спортен празник за тийнейджъри „SporTeen Day” организира Община Стара Загора

Oбщина Стара Загора организира първия по рода си спортен празник за тийнейджъри „SporTeen Day”. Toй ще се проведе на 14 май, събота, с начален час 9:00 часа в парк „Артилерийски“ и е по повод Международния ден на предизвикателството и спорта. Богата програма ще зарадва посетителите, които ще могат да се включат в състезания по различни видове спорт като минифутбол, баскетбол 3x3, волейбол, тенис на корт и дартс. За любителите на по-силовите спортове ще се проведе демонстрация на канадска борба и не на последно място - street workout. В следобедните часове различни клубове свободно ще представят своите спортове за всички, които имат желание да пробват своите умения.

От 14:00 часа младият кмет на Млада Загора Гергана Желева ще запознае присъстващите с проекта  "Пътят към Европа", който представя по интересен начин програмата "Еразъм +" и възможностите, които тя предлага.

От 16:00 часа е насрочен празничен концерт с изпълнения на старозагорски танцови и вокални школи, сред които Хроматикс- група за поп и джаз пеене при НУМСИ „Христина Морфова“, хип хоп школите Scary ShadowZzz и Do it Crew. В събитието ще се включи и балетът на Държавна опера Стара Загора. Специален гост ще бъде любимата и популярна поп изпълнителка  Дарина Йотова – Дара. Тя ще представи някои от най-популярните си парчета и ще зарадва своите фенове с последните си хитове.

Водещ на събитието ще бъде известният изпълнител, танцьор, влогър и инфлуенсър Ballan, който ще поднесе много изненади на своите фенове.

Това е пълната програма на  SporTeen Day

14 май (събота)

09:00ч. Начало на програмата с мажоретен състав при Център за подкрепа на личностно развитие към Община Стара Загора

09:30 – 14.00ч. Състезания в различни спортни дисциплини: мини футбол, волейбол, баскетбол 3х3, дартс, тенис на корт и street workout

Място на провеждане: спортни игрища в парк „Артилерийски“

14:00ч.  Инициатива на младият кмет на Стара Загора Гергана Желева „ Пътят към Европа“

Тя ще запознае младежите по интересен начин с програмите „ Еразъм +“ . Те ще открият нови възможности за развитие предлагани от Европа.

Място на провеждане: класна стая на открито

16:00 – 18:00ч. Свободно практикуване на различни видове спорт: стрелба с лък, тенис на корт, дартс и др.

Място на провеждане: спортни игрища

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG