КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК ГАЛИНА СТОЯНОВА:119-ТЕ ПРАЗНИЦИ НА РОЗАТА СА ПОСВЕТЕНИ НА ЛЮБОВТА

КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК ГАЛИНА СТОЯНОВА:119-ТЕ ПРАЗНИЦИ НА РОЗАТА СА ПОСВЕТЕНИ НА ЛЮБОВТА

Казанлък избра своята нова Царица Роза 2022 Белослава Желева от СУ“Екзарх Антим I“ на сцената на Дом на културата „Арсенал“ измежду 26 претендентки за престижната титла. Подгласнички на Царица Роза 2022 станаха Тереза Палова от Национално училище по приложно изкуство и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ и Габриела Петкова – Професионална природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. Конкурс – спектакълът бе предаван на живо, за да достигнат емоциите от цветната вечер до повече публика. „Обещавам да нося короната с достойнство и отговорност! Благодаря за високата чест!“, пое ангажимента си към казанлъчани новата царица.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова първа поздрави отличените момичета: „Царица Роза събира в себе си вечността с младостта и красотата.“, посочи тя и поздрави родителите с прекрасните създания. Галина Стоянова припомни, че празниците са завещани от предците преди повече от сто години и отбеляза предизвикателствата пред абитуриентките с бъдещото им образование, въпреки които те са приели още едно с участието в конкурса. „Бъдете все така здрави и амбициозни и преследвайте мечтите си, както го направихте тази вечер!“, пожела Кметът на Казанлък към младите момичета. Галина Стоянова обяви: „Започват 119-те Празници на розата в Казанлък. Те ще бъдат свободни, великолепни, с радостни сърца, с гости от близо и далеч, посветени на любовта!“.

Освен многото цветя и подаръци от Кмета Галина Стоянова и местния бизнес, който всяка година спонсорира събитията в празничната програма, традиционно, Царица Роза поема ангажимент да гостува в братските градове на Япония - град Фукуяма, префектура Хирошима на Празника на розата там и град Мунаката, префектура Фукуока, където ще се проведе Световен български фестивал. Аташето по културните въпроси на Посолството на Япония у нас Тае Хигаки връчи на Царица Роза 2022 Белослава Желева билети и цветя.

С избора на Царица Роза 2022 Казанлък се превръща в център на красотата и младостта за близо месец. Празничните събития преплитат култура, история, изкуства, атракции и традиции като розобер и розоварене, за да отговорят на различните вкусове на посетителите. Кулминационните дни предстоят в началото на месец юни, когато новата Царица Роза 2022 ще бъде коронясана от миналогодишната Царица Александра Хаджихристова. Царица Роза 2022 Белослава Желева ще бъде орисана да изпълнява мисията на добър стопанин и посланик на Казанлък пред България и света. Церемонията по коронясване ще се състои вечерта на трети юни, а на пети юни, в неделния ден, предстои най-очакваното празнично дефиле - „Усмивки и цветя“.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG