Мобилен музей на биоразнообразието официално отвори врати в Кресна

Мобилен музей на биоразнообразието официално отвори врати в Кресна
Тържественото откриване на мобилния музей стартира с празничен концерт, в който ще вземат участие талантливи, фолклорни изпълнители и творци.
Музеят на биоразнообразието очаква всички млади и любознателни изследователи да се запознаят с очарованието на растителния и животински свят. Изложбеният център разполага с богата база данни за флората и фауната на България и Гърция.
В обучителния център децата ще бъдат посрещнати от нашите лектори, които ще ги запознаят с редица застрашени видове и ще им разкажат за причините, поради които трябва да пазим природата и да се грижим за нея.
Заповядайте да се забавляваме и учим заедно!
Проект „ВИРТУАЛЕН И МОБИЛЕН МУЗЕЙ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО” интегрира действия за подобряване на управлението на биоразнообразието в трансграничната зона, в съответствие със специфичните цели на ПРОГРАМА ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО INTERREG V-A: ГЪРЦИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020. Действията определят иновативен подход за представяне на специфична и научна информация чрез атрактивни ИКТ решения за опазване на отличителни местообитания и насърчаване на информираността за биоразнообразието.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG