До следващото лято затварят за полети Т1 на Летище София

До следващото лято затварят за полети Т1 на Летище София

Започва поетапно пълно обновление на Терминал 2 на Летище София, а преди началото на следващото лято всички полети ще се изпълняват от него. Това съобщи Хесус Кабайеро, който е изпълнителен директор на "СОФ кънект", фирмата концесионер на най-голямата ни аерогара.

Активните строителни дейности, които трябва да променят облика на летището ще бъдат наесен.

Планът предвижда разширяване и увеличаване на капацитета за проверка на багажа и на документите, като последното включва увеличаване на служителите на "Гранична полиция". Гишетата за чекиране също се очаква да се удвоят, а освен това предстои обявяването на търг за система за обработка на багажа, която включва и самообслужване.

Предвиждат се три нови ръкава за различни по размер самолети, обновяване на зоните за продажби на стоки и на тези за хранене. Ще има и тераса с гледка към самолетите и възможности за пушене, за което по думите на Кабайеро много настоявали българските пътници.

Също така предстоял и ремонт на закрития паркинг, който е в много лошо състояние. 

Терминал 1 ще бъде запазен като историческа за летището сграда, където ще се поемат частни полети и където ще остане и сега действащата VIP зона, която ще бъде обновена.

След приключването на строителните дейности на терминала се предвижда план за изграждането на Терминал 3, който трябва да заработи до 2030 г./offnews.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG