В Челопеч отпразнуваха празника „Пресвета неделя"

В Челопеч отпразнуваха празника „Пресвета неделя
За челопечани е отколешна традиция да честват своя празник на „Пресвета неделя“, тъй като дълго умували, дълго се чудели и не могли да изберат сред всички светии кой най им приляга, за да го почитат и за това решили да нарекат празника си на Вси Светии!
Тази неделя, освен празника „Пресвета неделя“ имахме и още един повод да празнуваме, а той е, че отново, след двугодишно прекъсване, се събираме всички заедно на „Корминеш“, за да празнуваме, да се срещнем, да споделим и да разкажем и доброто и лошото, което преживяхме, та и по-леко да ни стане.
Още в ранни зори закъкриха казаните с обредния курбан, за да измолим по-светло и благодатно бъдеще, а парка започна да се пълни с жители и гости на общината, дошли да се повеселят и да опитат от вкусната гозба за здраве.
Специално за доброто настроение на всички се погрижиха Танцов състав „Българче“ и Кукерски клуб „Златните кукери“ към Читалище „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч, които направиха шеметно откриване на празника. След тях присъстващите се насладиха на майсторските изпълнения на „Севернияшки ансамбъл“ и Берковската духова музика, като водещ на събитието бе любимия актьор Мариан Бачев.
По традиция инж. Алекси Кесяков – Кмет на Община Челопеч поздрави всички присъстващи, като им пожела приятно прекарване, а специално на жителите на Челопеч напомни, че само единни, действащи като отбор сме способни да се справим с всички предизвикателства, пред които ни изправя живота. Г-н Кесяков прие и поздравителни адреси, един от които бе връчен лично от г-жа Дарина Николаева – Областен управител на Софийска област, която бе дошла да уважи празника на Челопеч.
А на нас ни остава да си пожелаем здраве и късмет през предстоящата година и да не забравяме, че съединението прави силата! Нека не се делим, нека бъдем едно, за един по-добър и по-красив Челопеч!

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG