До 27 септември пострадалите стопани в Бургаско подават заявления за подпомагане

До 27 септември пострадалите стопани в Бургаско подават заявления за подпомагане

,Земеделските стопани, пострадали от лошата метеорологична обстановка в района на Бургас, могат да подават заявления за подпомагане и огледи от 18-ти септември 2022 г. Документите ще се приемат в Общинските служби „Земеделие“ по местонахождение на имотите. Подкрепата ще бъде отпускана на база констативни протоколи, а изплащането на средствата ще се извърши в най-кратки срокове.

Заявления могат да се подават в рамките на 10 дни от настъпване на събитието. Огледът на засегната площ се извършва, когато условията позволяват да се направи оценка на щетите.

Земеделските производители ще бъдат подпомогнати чрез държавната помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични събития, приравнени на природно бедствие.

След първите огледи на стопани данните показват много унищожени земеделски площи. В района на Поморие ураганният вятър е унищожил над 1500 дка лозя. Щетите на земеделските производители са 95 %, а унищожената продукция е над 1 млн. тона. Освен самите насаждения, унищожени са и конструкциите им. Според районната администрация междуведомствената комисия, която ще оценява щетите, ще започне работа още днес.

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG