ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ И ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ

ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ И ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ

Зам.-ректорът по проектната дейност на Тракийския университет доц. д-р Емил Славов, участва в работна среща, организирана по инициатива на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев. На нея присъстваха още неговият зам.-министър Надя Христова, Главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Илиана Илиева, областните управители на Хасково Минко Ангелов, на Кърджали – Даниел Делчев и на Смолян – Стефан Сабрутев, представители на бизнеса от региона. Домакин на мобилната приемна беше зам.- областният управител на област Стара Загора Стоян Стоянов.

Основната тема на разговора беше възможността на бизнеса да кандидатства за финансиране по европейски програми и по процедури от Плана за възстановяване и устойчивост.

За Тракийския университет приоритет е програмата  „Научни изследвания, иновации и дигитални трансформации“, която по думите на министър Пулев до месец ще бъде одобрена за финансиране. Тя е структурирана в две направления: „Устойчиво развитие на българската научноизследователска и иновационна екосистема“ и „Цифрова трансформация на публичния сектор“.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG