Изложби и концерти на русенски читалища в културния афиш на Община Русе през септември

 Изложби и концерти на русенски читалища в културния афиш на Община Русе през септември

Богатият и пъстър културен афиш на Община Русе през месец септември се допълва от няколко инициативи на открита сцена на площад „Свобода“ (пред „Кралска закуска“) с участието на състави от русенски читалища.

На 22 септември (четвъртък), в 11:30 ч. пред Паметника на Свободата ще бъде открита изложбата „Пътят на Независимостта“, организирана от НЧ „Стефан Караджа – 2018“. В експозицията русенци и гостите на града могат да видят документи, оръжия и военни униформи от периода 1878 – 1908 г.

Същия ден, от 19:00 ч., е началото на концерта, организиран от НЧ „Ангел Кънчев – 1901“, в който ще се представят русенските рок групи: „M.i.G.21“, „Hammer Dance“, „Artifical Comet“.

В концерта на 24 септември (събота), който започва в 18:00 ч., ще се включат три русенски читалища. НЧ „Захари Стоянов – 1937“ представя изпълнения на Балетна школа „Инфанти“, Вокална школа „Мелани-Коста“ и Школата по китара към читалището. С Танцов състав „Карделен“ и Певческа група „Романтика“ в концерта ще се представи и НЧ „Гюнеш – 2012“. Програмата ще завърши с изпълнения на талантливите възпитаници на Танцова формация „Стар Денс“ към НЧ „Христо Ботев - 1908“ с художествен ръководител Антония Косева.

В 18:00 ч. ще започне и неделният концерт на 25 септември (неделя) с участието на Фолклорна група „Росен здравец“ и Женска фолклорна група „Дунавски вълни“ към НЧ „Георги Бенковски – 1937“. С Гайдарски състав и изпълнители на народна музика в програмата ще се включи и НЧ „Стефан Караджа - 2018“.

Събитията се реализират с финансовата подкрепа на Община Русе.

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG