Официално: България попадна сред най-силните в тениса и ще играе на United Cup

 Официално: България попадна сред най-силните в тениса и ще играе на United Cup

България ще участва на тенис турнира United Cup, след като успя да получи една от последните две квоти за надпреварата.

Това нарежда страната ни в елита на играта - 18 нации ще бъдат част от първото издание на състезанието, което започва на 29 декември и завършва на 8 януари в Австралия.

То е подобно на идеята за ATP CUP - отборна надпревара с групова фаза и елиминации, но тук тимовете са смесени - има до четири заявени мъже и жени в състав. Квотите се печелят с ранкинга на топ играчите в ATP и WTA, а ние имаме тенисист в топ 30 при мъжете (Григор Димитров) и в топ 100 при жените (Виктория Томова).

България влиза в надпреравата с отбор от 7 състезатели:

Григор Димитров, Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров - каре играчи при мъжете, които са сред първите 300 в ранглистата.

Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова - три дами в първите 320 на женската класация.

Турнирът обещава да е грандиозен като участници, а и е с награден фонд от 15 милиона долара. Също съвсем не маловажно - надпреварата дава точки за ранглистите и е отличен шанс за нашите в това отношение.

 

В съставите на другите отбори личат имена като Рафаел Надал (Испания), Стефанос Циципас (Гърция), Матео Беретини (Италия), Александър Зверев (Германия), световната №1 Ига Швьонтек (Полша) и други.

Нашият отбор попадна в група А с Белгия и Гърция, като мачовете ще са в Пърт.

Още в откриващата вечер, на 29 декември, Григор Димитров играе срещу Циципас в мач, наречен "украшението на първия ден" на сайта на състезанието./dir.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG