Търговско-промишлена палата – Благоевград е отличена с награда "Хермес" за регионална търговско-промишлена палата

Търговско-промишлена палата – Благоевград е отличена с награда

За 29-и пореден път Българската търговско-промишлена палата  отличи с годишни награди фирми, посланик, търговски представител, регионална палата, браншова организация, медия и журналист на тържествена церемония в София Хотел Балкан. Наградите са бронзова статуетка "Хермес", изработена от скулптора Ставри Калинов, плакет и грамота.

Търговско-промишлената палата в Благоевград, която е и приемна структура на център "ЕВРОПА ДИРЕКТНО" - Благоевград,  беше отличена с бронзова статуетка „Хермес“ и грамота в категорията „Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП“. Наградата получи Анжела Лазова, член на УС на Търговско-промишлената палата в Благоевград и управител на фирма „Висота“, специализирана в производството на мебели за баня, корпусна мебел за дома и офис обзавеждане.

Традиционно годишните награди на Българската търговско-промишлена бяха връчени в присъствието на чужди търговски аташета и компании, политици и представители на бизнеса.

„Статистиката показва, че за 2021 г. спрямо 2020 г. има 18 млрд. лева покачване на БВП“, подчерта Никола Стоянов, служебен министър на икономиката и индустрията . Той връчи наградата на "Елаците мед" АД, която бе отличена в категория "Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021 г.". Класацията Топ 100 н Българската търговско-промишлена палата подрежда фирмите по обективните критерии и техните финансови отчети.

"Парк лейн дивелъпмънтс" АД получи приз в категорията "Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2021 г." Наградата връчи вицепремиерът Лазар Лазаров.

Посланикът на Украйна Виталий Москаленко бе отличен от председателя на БТПП Цветан Симеонов за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между България и Украйна и за приноса в постигането на целите на БТПП. Синем Таштан, търговски съветник към посолството на Турция, получи награда за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави и за приноса в постигането на целите и задачите на БТПП.

Плакет и грамота получиха фирмите ППС ЕООД в категорията "Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2021/2020", "Тексайд България" ЕООД в категорията "Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на сто лева собствен капитал", "Стройколукс" ООД в категория "Топ 100 фирми, класирани по изменение на печалбата 2021/2020" и "Стардор" в категорията "Най-добре представяща се компания през 2021 г."

С бронзови статуетки "Хермес" и грамота беше отличен Клъстер "Подземна техника" в категорията “Браншови организации“.

В категория "Медии" плакет и грамота получи Нова телевизия, а в категория "Журналист" бе отличена Диана Янкулова от БНР. Наградите връчи председателят на БТПП.

БТПП получи поздравителни адреси от президента, финансовия министър, министъра на здравеопазването, Агенцията по заетостта, неправителствени организации и компании./https://eudirect-bl.org

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG