До 20-ти декември стопаните подават възражения за площи, допустими за подпомагане

До 20-ти декември стопаните подават възражения за площи, допустими за подпомагане

В срок до 20-ти декември 2022 г. включително, земеделските стопани могат да подават възражения по образец относно граници и начин на трайно ползване на физически блокове и непопадането на конкретни заявени за подпомагане земеделски парцели или части от тях в проекта на специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2022. Възраженията по образец се подават чрез съответната Областна дирекция „Земеделие” (ОДЗ) до министъра на земеделието, като се генерират автоматично от Система за електронни услуги – ДФЗ.

При генериране на възражения земеделските стопани, сами или със съдействие на служители на съответната ОСЗ/ОДЗ, посочват идентификаторите на парцелите, които желаят да бъдат включени във възражението.

Със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите Явор Гечев са одобрени проекти на специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2022, като част от Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), обновени за 2022 г. чрез дешифрация (разчитане) на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на страната по самолетно и сателитно заснемане от 2022 г. и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки проведени през годината от страна на областните и общински структури на Министерство на земеделието (МЗм).

На основание чл.16а, ал. 5 от Наредба №105 от 2006, специализираните слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2022 се предоставят на Разплащателната агенция за извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през кампания 2022 заявления за подпомагане, съгласно чл. 37, ал. 2 и чл. 43, ал. 2 от Закона за подпомагане на земеделските производители.

Няма да бъдат генерирани и разглеждат възражения относно парцели, проверени за кампания 2022 г. от страна на Техническия инспекторат на ДФЗ, парцели без заявени схеми и мерки за подпомагане, както и относно парцели, чието одобрение за подпомагане по дадена схема/мярка не е обвързано с обхвата на специализираните слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане”.

В случаите на установени некоректни граници и/или начин на трайно ползване в специализираните слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2022, поради административна грешка или пропуск, да се коригират съответните данни. В случаите, при които съдържанието на специализираните слоеве е коректно определено, промени в СИЗП не се извършват./agrozona.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG