АГРА 2023 – най-мащабното събитие за агробизнес на Балканите

АГРА 2023 – най-мащабното събитие за агробизнес на Балканите

 

Най-голямото икономическо събитие за агробизнес в Югоизточна Европа АГРА 2023 ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. По данни към момента близо 600 компании от 25 държави ще представят своите разработки, продукти и услуги на престижното международно изложение. Наетите изложбени площи са с 25% повече от миналогодишната изложба, което прави форума един от най-мащабните за последните пет години. Тече усилена подготовка по прецизната организация и успешното му провеждане, съобщават от мениджмънта на изложбения център. Това е 31-вото издание на международната аграрна изложба и обхваща всички сектори на земеделието: наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации и услуги в земеделието и животновъдството.

АГРА 2023 се провежда отново под егидата на Министерството на земеделието и с подкрепата на Селскостопанска академия. За втори път партньор на Международен панаир Пловдив в изложението е АГРОТЕХ – Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България.

Един от основните акценти на АГРА 2023 ще бъде прецизното земеделие, което се фокусира върху съвременните земеделски технологии и техните предимства за производителите. Посетителите на изложбата ще се запознаят с актуалните тенденции в сектора, свързани с автоматизацията и дигитализацията.

Развитието на АГРА като изложение за иновации в областта на агробизнеса определя възходящия тренд на изложбата и нейните мащаби. Конкурсът за иновации е неизменна част от богатата съпътстваща програмата и традиционно привлича широк обществен, професионален и медиен интерес. Комисия от видни експерти и учени отново ще разгледа и оцени технологичните новости и изделия, а най-авангардните от тях ще бъдат отличени с престижните награди на конкурса.

От 21 до 25 февруари Международен панаир Пловдив събира на АГРА 2023 всички браншове в земеделието: растениевъдство, машини и инвентар за него; сортови семена, посадъчен материал и препарати за растителна защита; животновъдство – оборудване, инсталации, съоръжения, ветеринарна медицина; сортировъчна и опаковъчна техника, съпътстващи застрахователни и финансови дейности.

Успоредно с АГРА 2023 в Международен панаир Пловдив се провеждат и престижните изложби ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, които също привличат значителен брой посетители. Изложителите на мегафорума имат възможност да се представят пред многохилядна аудитория. Миналата година интерес към него са проявили близо 42 000 посетители./agrozona.bg

 



 

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG