ТЪРСИ

Община Полски Тръмбеш разкри 23 работни места за младежи до 29 г.

Община Полски Тръмбеш разкри 23  работни места за младежи до 29 г.
Кметът на Община Полски Тръмбеш Георги Чакъров проведе среща с младежите, които започват работа в общината по проект „Нова възможност за младежка заетост” от 1 февруари 2023 г. На 30 януари бяха подписани трудови договори с 23-ма младежи до 29- годишна възраст. Средствата в размер на 126 563 лв. са осигурени по подписан договор между кмета на Община Полски Тръмбеш и Агенция по заетостта -София.
Финансирането за разкриване на работните места е осигурено след одобрен проект на Община Полски Тръмбеш по Проект BG05M9OP001-1.001-0001 „Нови възможности за младежка заетост”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост.
По проекта се осигурява финансиране до 31.07.2023 г. на длъжност „работник поддръжка на пълен работен ден” . Пет от тях ще работят в град Полски Тръмбеш, а останалите в осем от населените места от общината-Масларево,Обединение, Раданово, Петко Каравелово, Куцина, Полски Сеновец, Каранци и Орловец. В останалите шест села няма регистрирани безработни младежи до 29-годишна възраст.
Младежите ще бъдат обучавани от определените им ментори, които притежават опит в ръководството и наставничество на лица изпълняващи дейности свързани с характера на длъжността.
С изпълнението на проекта от Община Полски Тръмбеш се предоставя възможност на безработните младежи да придобият трудови навици и професионален опит. С реализирането на проекта се изпълнява и политиката на общината в сферата на заетостта, да се създават работни места по всички програми и мерки за заетост.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG