Популярността задължава: Известни личности получиха признание за подкрепата на благотворителни каузи

Популярността задължава: Известни личности получиха признание за подкрепата на благотворителни каузи

"С голямата сила идва голяма отговорност" - думите, приписвани на няколко големи световни лидери прозвучаха от сцената на церемонията по награждаването на 10-те избрани личности в селекцията “Известните помагат”, състояла се на 18 май в София.

Любими лица от шоу бизнеса, спорта, граждански инициативи, ангажирани с множество и различни каузи, изпълниха залата на хотел Хилтън, за да потвърдят, че популярността задължава да използваме силата си за добро.

Фондация BCause в партньорство със списание Forbes създаде първата в България селекция на известните личности, които отделят от своето лично време, талант или финансов ресурс, за да подкрепят благотворителни инициативи. Проектът цели да поддържа дебата върху благотворителността, да популяризира добрия пример, да среща дарители, застъпници и каузи.

На церемонията прозвучаха посланията да споделяме добрите дела, които правим, и да привличаме повече съмишленици към добрите каузи.

Алек Алексиев, Владимир Ампов - Графа, Йоанна Темелкова, Ники Кънчев, Нана Гладуиш и Лазар Радков приеха своите награди лично и разказаха за своята мотивация да подкрепят благотворителни каузи.

Мадлена Георгиева прие наградата от името на Григор Димитров. Владимир Карамазов, Силвия Лулчева и Димитър Бербатов също не успяха да присъстват на събитието поради неотменни ангажименти.

Благодарности от популярните лица бяха отправени от сцената към всички в селекцията, които взаимно се подкрепят и мотивират да участват във все повече инициативи. Йоанна Темелкова благодари на Силвия Лулчева в своята реч за това, че я е вдъхновила да прави все повече добрини и да застава зад значими каузи.

Гордея се с това, че има толкова много достойни българи, които помагат. Аз лично ще продължа да го правя с това, което предстои тази година, а именно концерта ми на стадион "Васил Левски". 5 лева от всеки продаден билет ще бъдат дарени за Фондация “Димитър Бербатов”. Искам да посветя тази награда на всички онези, които са анонимни и продължават да помагат през всички тези години - сподели Графа, приемайки наградата си.

Статуетките са специално създадени от майка на дете с увреждане, част от инициативата “Оле-Мале”. Наградите бяха връчени от членове на журито на “Известните помагат”./offnews.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG