Научен фестивал Еко Шампиони в Козлодуй

Научен фестивал Еко Шампиони в Козлодуй

Сдружение Враца Софтуер Общество,  Фондация ХАЛО и СУ „Св. св. Кирил и Методий" има удоволствието да Ви поканят на научен фестивал Еко Шампиони.

Фестивалът ще се проведе на 31 май 2023 г. от 14.00 ч. в актовата зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий". По време на събитието ученическите отбори от клуб „Еко Шампиони“ към СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще представят своите научни проекти по екологични теми, актуални за Козлодуй и региона.

Учениците от клуб „Еко Шампиони“, гр. Козлодуй преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитство на учениците.

С подкрепата на преподаватели от Козлодуй и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво. По време на научния фестивал те ще представят резултатите от своята работа.


Повече информация за проект „Еко Шампиони“ можете да откриете на www.eco-champions.eu.
ngobg.info
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG