5 "едно на ум", които трябва да имаме по време на лятната ни почивка

 5

 

Очаквания за силен туристически сезон имахме през пролетта, но с началото на летния сезон от Черноморието започнаха да пристигат и други сигнали. Кои са причините за слабия туристически поток? В Студио Actualno e Габриела Руменова от "Ние, потребителите".
Кои са тревожните неща за туристите, идващи от българското Черноморие?
- Може би опасността да попаднем на фалшиви стоки. Все още по морето има сергии, на които се предлагат най-различни дрехи и обувки, които се представят за популярни брандове, а всъщност не са такива. Те могат да бъдат и опасни, защото обикновено не отговарят на европейските изискрания за безопасност", заяви Габриела Руменова.
 
Местата за настаняване
 

Според експертът първата стъпка, към която трябва да се насочат потребителите, когато говорим за места за настаняване, е предварително да проверят дали тези обекти фигурират в Министерството на туризма. Ако фигурират, това значи, че те са категоризирани. Допълнително могат да получат информация какъв тип е обекта. Руменова обясни, че много честно има измами, свързани с несъществуващи места за настаняване, при което са взети предварително пари от потребителите, а в последствие се оказва, че са били измамени. Появяват се физически лица, които използват снимки на съществуващи обекти или не разполагат изобщо с такива, събират парите на хората и се оказва, че изобщо няма връзка с тях.

 

Банкомати

Основателят на платформата "Ние, потребителите" смята, че е най-добре е да търсим банкомат на нашата банка, защото от началото на годината таксите са вдигнати и някъде може да се окаже доста неизгодно. "Освен това преди години имаше случаи на сложени банкомати, които взимаха процент от изтеглената сума. Имаше скандален случай, в който турист беше платил над сто лева за изтеглена сума. Това не е незаконно, именно затова предупреждаваме хората да се информират колко ще им струва тегленето", припомня тя.

 
Нелоялни практики на плажа.
Да ти продават задължително шезлонг и чадър.
 
Има оплаквания от туристи, че тази практика е нелоялна, но въпреки това се среща от години и търговците продължават да я прилагат. Например - искам да закупя един шезлонг или чадър, но се оказва, че мога да ги закупя само в комплект - два шезлонга с чадър.
 
Амбулантните търговци по плажа.
 
Не е ясно как е приготвена храната, нито колко време е разнасяна на плажа и каква промяна са претърпели продуктите като качество. Затова най-добре да си проготвят хладилна чанта и да си носят те. Това би било добро решение. Дори едни гевречета могат да бъдат опасни от гледна точка на хигиена, каза още Габриела Руменова./actualno.com

 


 

 


 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG