Успешни идеи с кауза търсят социални предприемачи да ги реализират в България

Успешни идеи с кауза търсят социални предприемачи да ги реализират в България
Бизнес идеи с кауза, работещи успешно в различни точки на света, ще бъдат адаптирани за пръв път за решаване на социални проблеми в България по време на обучението Replication Challenge.
Повторно използване на коса и продукти от салоните за красота, устойчива ферма, която възстановява почвата, туристическа агенция за бавно пътуване, строителство на малки екологични къщи, zero waste магазин са само част от стартъп идеите в областта на околната среда, здравеопазването и образованието, които са готови за възпроизвеждане и могат да се пренесат и приложат веднага като локален бизнес.
Събитието е подходящо за граждански активни младежи и НПО представители от цялата страна, които искат да развият бизнес проект с кауза в техния регион и търсят работещи и лесни за стартиране идеи, с които да окажат положително социално въздействие.
Обучението ще им помогне да развият бизнес идеята си по-евтино и по-бързо, без да започват от нулата.
Replication Challenge ще се проведе между 6 и 8 октомври 2023 г. в китното селце Устина, близо до Пловдив и ще катализира разрешаването на конкретни социални и екологични проблеми в местните региони на участниците, популяризирайки по този начин идеята за социалното предприемачество.
Стартъп идеите, които ще бъдат представени, имат силна местна компонента (местно производство, местна доставка, местна общност) и вече печеливш бизнес модел.
Основателите на социалните компании ще упълномощят участниците да развиват техния проект в родния им град, при което ще се разпространи концепцията на бизнеса, а двете страни ще станат съмишленици, не конкуренти.
Replication Challenge е обучение за създаване на бизнес с кауза БЕЗ предприемачът да има собствена ИДЕЯ, а чрез възпроизвеждане на чужда концепция на местно ниво, едновременно запазвайки автономност при адаптиране на проекта към местните условия.
Регистрацията за Replication Challenge е отворена до 30 септември, таксата участие е в размер на 200 лв / човек. Осигурен е 3-дневен престой в хотелски комплекс, обучение и изхранване.

За повече информация и регистрация: https://startupfactory.bg/replication-challenge/

ngobg.info

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG