Финансират с над 500 млн. евро общински проекти по Стратегическия план

Финансират с над 500 млн. евро общински проекти по Стратегическия план

Общински проекти в селските райони ще могат да получават финансиране и през настоящия програмен период по силата на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони, стана ясно от заместник-министъра на земеделието и храните Таня Георгиева след интервю за Агрозона.

„Аналогично на изтеклите два програмни периода на ПРСР 2007-2013 и 2014-2020 г. подобна интервенция е включена и в Стратегическия план. Общините от селските райони са 215 и в новия програмен период ще могат да се възползват от инвестиции и за спорт, култура, развитие на зелени площи, ВиК инфраструктура, улици, пътища, енергийна ефективност, като за да имаме справедливо насочване на средствата, са заделени гарантирани бюджети за всички общини“, съобщи заместник-министърът.

В момента се разработва и специфичното законодателство по интервенцията, по която ще могат да кандидатстват общинските администрации.

„В процес на разработване са обективни критерии, които да отчетат спецификите на съответните общини, но тези критерии ще бъдат представени и обсъдени и приети в рамките на Комитет по наблюдение на Стратегическия план“, каза още Георгиева.

Интервенцията е с бюджет малко над 500 млн. евро за целия програмен период, уточни заместник-министърът./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG