Възстановиха полицейското управление в Полски Тръмбеш, две години беше участък

Възстановиха полицейското управление в  Полски Тръмбеш, две години беше участък
С МИНИСТЕРСКА ЗАПОВЕД ОТ 28 МАРТ 2024 Г. ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ОТНОВО има полицейско управление. На 1 юли 2022 г. то бе трансформирано в полицейски участък с неясни мотиви от Бойко Рашков. Сега министърът на МВР в оставка Калин Стоянов чу болката на хората от общината и отмени заповедта от преди две години. До броени дни ще стане ясно кой ще оглави полицейското управление в общината. Участъкът се управлява от инспектор Красимир Христов, който е от Полски Тръмбеш. Заради скандалната „ реформа в МВР” ,през 2022 г. от своето родно място си тръгна началникът на управлението гл.инсп. Марин Маринов, който управлява 17 години, но сега е в полицията в Трявна.
Известието за закриване на управлението на МВР в Полски Тръмбеш през 2022г., бе съпроводено с граждански протести во главе с кмета на общината Георги Чакъров. След безуспешни съдебни дела, преди около месец той написа пространно изложение до министър Стоянов и до директора на ОД на МВР ст.ком. Димитър Машов с искане управлението да бъде възстановено. Днес искането е увенчано с успех. Питания в парламента по темата направи и депутатът от Полски Тръмбеш Валентина Димова, която има огромен принос за връщането на статута.
Община Полски Тръмбеш има 464 кв.км. площ и близо 14 000 души население в 15 населени места. През територията са планирани един главен пък и една магистрала. Общата дължина в километри на всички пътни артерии е 130, 2 км., от които 105, 4 км. републиканска пътна мрежа, в това число 72, 8 км. третокласни пътища и 24, 8 км. – общински пътища.
С трансформацията преди две години бе закрита и оперативно-дежурната част, като по този начин се преустанови възможността за адекватна и навременна реакция при регистриране на престъпления. Новата структура на полицейски участък бе с по-малък щат, което направи невъзможно обслужването на територията и населението на общината. Въпреки това Община Полски Тръмбеш закупи и подари на участъка автомобил за 27 000 лева, за да се грижи МВР за хората по-добре.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG